Jdi na obsah Jdi na menu

Afroditino poselství (4/13)

18. 3. 2014

AFRODITINO POSELSTVÍ (4/13)

     Když už jsem se díky vlastní oběti dostal na Olymp, pak si mohu v klidu porozprávět s místními bohy. Na prvním místě bych si chtěl popovídat s tou, jejíž moudrost lásky se tiše ukrývá v mušli ležící na dně hlubokého oceánu a která se rodí pouze z šumící tiché pěny. Ano, je to Afrodita, která svět učí lásce, aby nebyl tak prázdný a pustý. Když se však dívám všude kolem sebe, jak každý na první místo dává lásku, ale na druhou stranu se vztahy mezi lidmi komplikují a rozpadají. Čím to asi bude, milá Afrodito, poradíš?
 
     „Lidé hledají lásku na celý život, aby naplnili svůj život smyslem. Hledají ženu nebo muže svého srdce, a teprve potom bojují se životem. Dělají to úplně obráceně, než jak se vypráví v různých pohádkových příbězích o dracích. Žena či muž, kteří touží získat svého vyvoleného „prince“ či vyvolenou „princeznu“, a zachránit ji před „drakem“, tak ji nejprve polapí, získá a teprve potom bojuje s nestvůrou a životními problémy. To je řešení ze světa lidí, nikoliv řešení z pohádkové říše. Každý člověk si musí vybrat, jakou cestou se chce vydat, ale bohužel slavných hrdinských činů usilující o lásku, takových na světě moc není a ani hrdinů, kteří jsou po zásluze hodni lásky jako třeba Perseus a Andromeda nebo Odyseus a Penelopé.
 
     Jenomže s láskou to nebývá příliš jednoduché, protože Afrodita na Olympu měla celkem 13 chrámů. I když lidé obvykle znají pouze pátý hvězdný chrám se znamením Lva, což je láska, která tvoří děti. Jenomže to nestačí, je to jen třináctina „nebeského Afroditina dortu“. Jenomže upnout se pouze k jednomu bývá individuální a sobecké, čímž pak ze světa mizí univerzální láska, protože je pouze jednostranná. Afrodita zná ještě mnohem více tajemstvích lásky a všemi dokáže projít.
 
Afroditiny hvězdné chrámy
 
  1. První chrám – prvotní probuzené energie, která přináší lásku energickou, vášnivou, která probudí na Zemi život a přírodu. I když tato láska a květiny dlouho nevydrží, tak alespoň jsou znamením, že přichází jaro a nový začátek.
  2. Druhý chrám – fyzické lásky, krásy a hmoty, která dává světu tvar a reálnou podobu.
  3. Třetí chrám – láska k prostému obyčejnému životu a učení, což dává duši, jisté oduševnění.
  4. Čtvrtý chrám – láska k rodině a trvalým citovým hodnotám, která přináší vnitřní jistotu, stabilitu a uvědomění si hloubky života.
  5. Pátý chrám – láska milenecká a tvořivá, která přináší radost a potěšení ze života.
  6. Šestý chrám – láska k práci, přinášející smysl pro povinnost, spolehlivost a dává předchozí lásce jistotu.
  7. Sedmý chrám – láska partnerská, v níž je nutná vyrovnanost mezi láskou a rozumem.
  8. Osmý chrám – láska intimní, tajemná a hluboká, která pomáhá překonat životní problémy a krize.
  9. Devátý chrám – láska k moudrosti (filosofie), vyššímu vzdělání a dalekým cestám
  10. Desátý chrám – síla lásky zvítězit, dosáhnout úspěchu, ke starým věcem a k horám, ale taková láska potřebuje velkou trpělivost, aby úspěchy byly trvalé.
  11. Jedenáctý chrám – láska k lidem, svobodě a demokracii
  12. Dvanáctý chrám – láska k Bohu
  13. Třináctý chrám – láska ke smrti 
     A jaký chrám by si měl člověk vybrat, aby nalezl životní naplnění a jeho život dostal smysl? Každý si vybírá jinou oblast z mých třinácti chrámů lásky, ale univerzální lásky světa dosáhne jen málokdo. Vstoupit pouze do jednoho bývá pouze individuální láska, nikoliv láska k celému světu. Jen málokdo dokáže projít a pracovat pro všechny chrámy, a přinést z nich lásku pro Nebe na Zemi tak, jako to umím pouze já bohyně Afrodita.
 
     Můj medový koláč lásky se musí rozdělit na dvanáct stejných dílů a přitom nezapomenout na poslední nepatrný třináctý drobek, který je středem „pupkem“, který lidé opomíjejí a zapomínají na něj, jako na 29.2, tam se totiž ukrývá moje univerzální láska k tomuto Světu.
 
     Nikdy se však nesmí láska míchat s hmotou, jak to lidé obvykle dělají. Láska není o penězích, a peníze nejsou o lásce. Ale obojí je důležité, aby nastala rovnováha mezi citovým a hmotným světem. Jenomže k tomu budeš potřebovat poradit od bohyně Athény, která ti pomůže zklidnit srdce, vyrovnat protiklady a ukázat, jak toho dosáhnout.
 
     A hlavně nikdy nezapomeň, že cesta králů a královen, nebyla, není a nikdy nebude cestou svatého grálu.
 
Díky Afrodito a doufám, že se ještě potkáme, než opustím Řecko a odpluji domů.
 
     Procestováno 25.9. – 4.10. 2013 a zpracováno v Táboře, dne 25. prosince 2013
 
Tomáš Vojta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Statistiky

Online: 10
Celkem: 425243
Měsíc: 7480
Den: 428