Jdi na obsah Jdi na menu

Císařské poselství (5/13)

18. 5. 2015

CÍSAŘSKÉ POSELSTVÍ (5/13)

Dne 8. května 2015 jsem se vypravil do Bad Ischlu pokusit se objevit krásy alpského  a císařského světa. Prošlo se nejprve příjemným centrem lázeňského městečka, až jsem dorazil k Sisiparku s tisíci tulipány – pestrobarevně zářícími a barevnými.

badischl.jpg

Z datumu dnešního dne jsem si spočítal, že je to den Velké Císařovny (tarotová karta číslo 3) a především také karta Světa (21). Byl jsem si už tedy jist, že dneska dosáhnu svého malého cíle a získám pro svůj Kámen Mudrců, poselství nejen velkého císaře, ale i císařovny.

Abych získal trochu více času, tak jsem se nejdříve vypravil k lanovce na horu Katrin a za chvilku se pohodlně ocitl na vrcholu. Ke skutečnému vrcholu jsem se ještě musel vydat pěšky, abych dosáhl cíle této mocné císařské hory vypínající se nad Bad Ischlem, až k novověkému vysílači a středověkému symbolu kříži France Josefa I. Vysoký desetimetrový kříž vypínající se nad alpskou krajinou i městečkem a dohlížeje na bílé obláčky plující po modré obloze. Cesta velkého císaře bývá tvrdá a těžká, aby svou mocí mohl chránit měkkou a slabou velkou císařovnu jako hora své údolí a pevnou láskou jako dva pevně spojené trojúhelníky na šesticípé hvězdičce.

kriz.jpg

Tři zlaté koule Svatého Mikuláše, jemuž byl zasvěcen kostel v Bad Ischlu, mi připomněly tři zlatá jablka, která jsem nedávno vrátil Hesperidkám zpátky do ráje na strom poznání, abych mohl střežit tajemství Svatého Grálu. Byl jsem velice rád, že jsem se nevydal cestou císařského vítězství, úspěchu a slávy, ale že jsem se spokojil pouze s písmenkem „V“, které je na tomto kříži také znázorněno, i přesto, že ho mnoho lidí nevidí. Klidně se spokojím jen s tím, být významný!

Na tomto krásném, tichém a vznešeném místě jsem si v tiché osamělosti zameditoval s otevřenýma očima s nádhernými pohledy do krajiny. Načerpal dostatek nebeské energie tak, jako místní vysílač. Ani velký císař se nemůže dotknout Boha, ale každý člověk může z nebe přijímat božskou inspirací, stačí jen vědět, jak na to. Nesmí být zatížen pozemskými hodnotami a nelpět na vědomostech a zkušenostech, potom se to může komukoliv podařit.

alpy.jpg

Jelikož čas byl neúprosný, tak jsem opustil kříž a sestoupil i sjel opět dolů do údolí, abych své oko ještě jednou potěšil širokou pestrobarevnou paletou tulipánů v malebné zahradě císařovny Sisi.

Na konci dne jsem si nemohl nechat ujít proslulou místní císařskou cukrárnu. Proč si taky nedovolit malý sladký hřích a nezamlsat si jako kdysi císařovna? Alespoň se nemusím bát o svoji štíhlou linii jako právě ona.

Při zpáteční cestě jsem se zadíval z okna na západ slunce a v ruce držel malou zlatou krabičku s portrétem slavné císařovny, ženy z alpského údolí, kterou využiji na své nejdrobnější poklady z tohoto našeho krásného světa.

Díky Sisi

sisi.jpg

Zpracováno v Táboře, dne 23. května 2015

Tomáš Vojta

www.atlantadia.estranky.cz

Portrét

Statistiky

Online: 4
Celkem: 418353
Měsíc: 7064
Den: 249