Jdi na obsah Jdi na menu

Koření života

26. 3. 2014

KOŘENÍ ŽIVOTA

     Dobrý život je jako jídlo, které potřebuje správně okořenit, aby chutnalo. Mnoho lidí však prochází svým životem, aniž by v něm pociťovali, že je naplňuje. Mnohdy stačí jen málo, třeba pouze zvednout oči a začít počítat své šťastné hvězdičky na noční obloze.
 
     Jindy je zase příjemné ulehnout do trávy, nechat se vyhřívat sluníčkem, poslouchat zpěv ptáčků, pozorovat barevnou paletu květin a cítit jejich vůně.
 
     Dalším výborným kořením, které slouží k duševnímu uvolnění jsou procházky po cestách i stezkách loukami, lesy, horami, vesničkami i městy. Lze tak obdivovat přírodní i historické skvosty, které nám tu zanechali naši předci. Pokud se na svých životních stezkách nebudeme toulat sami, ale provází nás láska nebo dobří přátelé, pak je náš život ještě bohatší a pikantnější.
 
     Všechny cestičky vedou okolo zámků, hradů, kostelíčků, kapliček i křížků. Jsou to místa, která putujícímu slouží jako malé zastávky k rozjímání nad minulými časy i k tichému zastavení a přemýšlením nad svým smyslem života.
 
     Okořeňte si tedy svůj život podle své chuti, ať už sladké, slané, kyselé nebo hořké. A nedívejte se na něho skrze černé brýle, protože má mnoho barevných odstínů, které mu přinášejí pestrost.
 
Zpracováno v Táboře, dne 31. května 2010
Tomáš Vojta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Statistiky

Online: 11
Celkem: 425368
Měsíc: 7563
Den: 488